Gazdaság

Jól tejeltek a vidéki kaszinók a járvány sújtotta évben is

Getty Images
Getty Images

Ment már jobban is a vidéki kaszinóknak, de 2021-ben is 1,3 milliárd forint profitot realizáltak az Orbán-kormány által kiválasztott tulajdonosok, írja a 444.hu a cégek 2021-es beszámolóira hivatkozva.

A cikk szerint a legnagyobb nyereség Sopronban jött össze. Itt a koncessziós engedély 2026-ig a CAI Hungary Kft.-t birtokló Casino Sopron Kft. nevére szól. Előbbi beszámolója szerint az árbevételük 2020-hoz hasonlóan tavaly is 3 milliárd forint volt, amiből 570 millió forint profitot sikerült behúzni. Mindebből az következik, hogy vagy drágább lett a játék a kaszinóban, vagy a kevesebb betérő játékos viszont többet költött. 2019-ben viszont még ennél is jobb volt a helzet, akkor a 4,8 milliárd forintos forgalomból 1,4 milliárd forint nyereség lett.

Rákosfalvy Zoltán, az új kaszinókirály még ennyire se örülhetett. Övé a győri, a pécsi és a miskolci kaszinó is, de három játékteremnek együtt nincs annyi nyeresége, mint a soproninak. Győrben 167 millió, Miskolcon 53 millió, Pécsen pedig 17,3 millió forint nyereséggel zártak. Rákosfalvy így a győri kaszinó esetében döntött csak úgy, hogy 200 millió forintot kivesz a cégből.

A 444 azt is írja, az ország keleti felében Szima Gábor uralja a kaszinópiacot. Debrecenben  2021-ben rekordot döntött a forgalom, 2,5 milliárd forint volt az árbevétel, ebből 365 millió forint lett a profit, ami viszont volt már több. Nyíregyházán pedig átlagos évet zártak 1,1 milliárd forintos forgalommal és 132 millió forintos nyereséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik