Gazdaság

3 milliárd forintot vesz el a kormány a fővárostól, hogy sporteseményeket tudjon finanszírozni

A legfrissebb Magyar Közlöny alapján arról ír a Napi.hu, hogy a kormány milliárdokat vett el a fővárostól, hogy ezzel szinkronban sporteseményeket tudjon támogatni.

A Közlönyben megjelent határozat első pontja 8 milliárd forintos átcsoportosításról szól. Ennek legnagyobb tétele 3 milliárd forint, amit a Gazdaság-újraindítási Alap fejezetben szereplő fővárosi fejlesztésektől vett el a kormány a kiemelt nemzetközi sportesemény stratégia és sportesemény pályázatok, valamint a kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására.

A további átcsoportosítások szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szakmai feladatainak ellátása csökkent 3 milliárd 811 millióval, és átkerült a Gazdaság-újraindítási Alap fejezeten belüli Turisztikai fejlesztési célelőirányzatba. A Gazdaság-újraindítási Alapból a kötött segélyhitelezés csökkent 2 milliárd 381 millióval és került át a külgazdasági fejlesztési célú szervezeti támogatásokra.

Végül arról is olvasható rendelkezés, hogy a fővárosi, megyei kormányhivatalok és járási kormányhivatalok támogatása 51,7 millió forinttal csökken, ez az összeg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalhoz vándorol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik