Gazdaság

Tiborczéknak bejött Marbella, de most hazaköltöznek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Interjút adott Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje üzleti kilátásairól a Portfoliónak. Ebből kiderül, hogy a válság ellenére jól hasítottak érdekeltségei,

több mint 12 milliárd forint

adózás előtti nyereséggel zárták az előző évet, és tagadta, hogy kormányközeli kapcsolatainak köszönhetik üzleti sikereiket.

– A jelentős növekedést a BDPST Zrt. mint holdingvállalat sikeres befektetési stratégiájának, a különböző részesedésein és befektetésein keresztül megtermelt eredményeinek köszönheti. Minden más csak politikai támadás! – szögezte le Orbán Ráhel férje, aki büszke arra, hogy sok más piaci szereplővel ellentétben senkit sem bocsátottak el a járvány alatt.

– Sőt, 2021-ben 280 százalékkal nőtt a BDPST Group által foglalkoztatottak létszáma a turizmus-vendéglátás szektorban – jelentette ki Tiborcz, aki a háború, az infláció és a forintárfolyam okozta bizonytalanságok ellenére alapvetően optimistának vallja magát. – Úgy gondolom, hogy ezek a kérdések nyugvóponthoz érnek, előbb-utóbb kisimulnak a dolgok. Ha így lesz, akkor azok a cégek tudják sikerrel venni majd az akadályokat, amelyek képesek tartalékokat képezni a gazdaságilag kedvező periódusokban – tette hozzá.

Tiborcz elárulta, hogy mezőgazdasági érdekeltségeiben már nyolc éve átálltak a biogazdálkodásra.

– Magánszemélyként igénybe vettem olyan, mindenki számára elérhető uniós pályázatokat, amelyek hosszú távon is biztosítják a fenntartható gazdálkodást. Ezzel a tevékenységemmel alapvetően nem a profitteremtés, sokkal inkább a környezettudatos, egészséges jövő építése a célom a gyermekeink számára. És ha már a sajtót bejárta a hír, természetesen ennek a jövőtudatos gondolkodásnak a része az is, hogy a feleségem bababoltot nyitott – mondta.

Az interjúban rákérdeztek arra, hogy visszaköltöznek-e Spanyolországból, ahova közel egy éve mentek ki és hogy jobb-e ott élni, mint itt.

Minden szempontból hozta azokat az elvárásokat, amelyeket akkor célul tűztünk ki. Fontos személyes szál volt a történetben, hogy Spanyolországban sokkal több minőségi időt tudtam tölteni a családommal. Amikor eldöntöttük, hogy a gyerekekkel közösen kiköltözünk, alapvetően két okunk volt arra, hogy egy évet Spanyolországban töltsünk. Először is szerettük volna, ha a gyerekek megismernek egy új kultúrát, az abban élő embereket, és mindeközben nyelvet tanulnak. Ezt a környezetváltást mindenképpen az iskolakezdés előtt szerettük volna megtenni. A gyerekeket rengeteg pozitív hatás érte, miközben spanyolul és angolul tanultak. A másik szempont az volt, hogy ne csak azok a fejlesztéseink és projektjeink kössék le az időmet és a figyelmemet, amelyekben a cégcsoport aktuálisan érdekelt. Ez a cél is teljesült. A kétlakiságnak köszönhetően távolabb tudtam maradni a napi menedzsmenttől, és ennek köszönhetően több lehetőségem volt távlatokban gondolkodni és stratégiát alkotni”

– vallotta Tiborcz, aki kijelentette, hogy hosszú távon Magyarországon képzelik el az életüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik