Gazdaság

Folyamatban van Szalay-Bobrovniczky Kristóf céges összeférhetetlenségeinek megszüntetése

MTI/Soós Lajos
MTI/Soós Lajos

A leendő honvédelmi miniszter a jelenlegi jogszabályok szerint jár el, a miniszteri pozíciót és a céges érdekeltségeit érintő összeférhetetlenség megszüntetése folyamatban van.

Ezt felelte a Honvédelmi Minisztérium a Népszava megkeresésére, miután a lap a tárca új vezetője, Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségeiről tett fel kérdéseket.

A cikkben emlékeztetnek, az nem derül ki a szűkszavú válaszból, hogy az új miniszter pontosan mely cégeiről van szó.

Szalay-Bobrovniczky jelenleg tulajdonos a Magyar Aerojet Befektetési Vagyonkezelő Zrt.-ben, amely tavaly szeptember óta céges áttéteken keresztül többségi tulajdonos a cseh Aero Vodochody repülőgépgyárban.

Az újdonsült miniszter emellett jelenleg is élénk gazdasági kapcsolatot ápol a putyini Oroszország vasútipari mamutvállalatával. A miniszter jelenleg is vezető, illetve egy cégen keresztül résztulajdonos a Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt.-ben, amely áttételesen a Transmashholding (TMH) orosz nagyvállalattal üzletel, illetve társtulajdonos a Transmashholding Hungary Kft.-ben.

Szalay-Bobrovniczky Kristófnak a szerencsejátékpiacon is komoly érdekeltségei vannak. Nemrégiben az ő részérdekeltségébe került az Andy Vajna által birtokolt Las Vegas kaszinócsoport, amely utána menetrendszerűen, immáron 35 évre kapott kaszinókoncessziót az államtól, pontosabban a Rogán Antal felügyelte Nemzeti Koncessziós Irodától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik