Gazdaság

Folytatta a festményvásárlást az MNB cége

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
20 képet vettek több mint 58 millió forintért.

A jegybank tulajdonában lévő MNB-Ingatlan Kft. jelentetett meg közleményt a festményvásárlásról az uniós közbeszerzési közlönyben – írja a  Napi.hu. Az eladó az Optimum Úri 72. Ingatlanbefektetési Kft. volt. Május 12-én kötöttek szerződést.

A jegybank cége Kucsora Márta 20 képét vásárolta meg 58 millió 12 ezer forintért. A Napi.hu szerint a műtárgyvásárlások értéke az utóbbi két évben mintegy 3 milliárd forintra rúgott.

A Céginfo.hu adatai szerint az eladó vállalkozás 2018-ban alakult, a jegyzett tőkéje 3,1 millió forint, tulajdonosa az Optima Befektetési-, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt., eredetileg 2015-ben Pallas Athéné Domus Optima Befektetési, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt. néven alakult. Tulajdonosa 2019 vége óta a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány.

Kucsora Márta festőművész, műveit az elmúlt években a legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárokon is bemutatták. Októberben a Sotheby’s kelet-európai művészekre fókuszáló árverésére beválogatták egyik munkáját, amiről a Fidelio.hu-nak azt mondta, hogy a festmény jó áron kelt el, ami mindenképpen egy nagyon jó nemzetközi visszajelzés volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik