Gazdaság

1500 forintra emelkedhet a repülőtéri buszjegy ára

A mostani 900 forint helyett 1500 forintba kerülhet a repülőtéri buszjegy ára – erről egy csütörtöki háttérbeszélgetésen tájékoztatta az újságírókat Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. A Hvg.hu beszámolója szerint az erről szóló előterjesztést május 25-én tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés.

Kiss elmondta, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér és Budapest között ingázó 100E járat új díjszabása – ha elfogadják – július elsejétől lépne hatályba, és kiemelte, hogy a járat indulásakor nagyjából 2,9 euróba került egy jegy, mára azonban átszámítva 2,5 euróba kerül. Hozzátette, hogy a járat utasainak 83 százaléka külföldi.

Kiss röviden beszámolt a budapesti menekülthelyzetről is, ezek szerint a fővárosban 300-nál több ukrán menekült van, átlagéletkoruk nem éri el a húsz évet. Az Ukrajnából menekülők ellátása eddig 200 millió forintjába került a fővárosnak, a BKK és a bérletköltségek nélkül.

A főpolgármester-helyettes arról is beszélt, hogy eddig még egyik új miniszter sem jelentkezett a Fővárosi Önkormányzatról, miközben például Lázár János építési és fejlesztési miniszter lesz felelős a Budapest Fejlesztési Központhoz tartozó építési és fejlesztési ügyekért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik