Gazdaság

Lázár célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Európa legjobb helye

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Országépítő munkaként írta le tárcája feladatát Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt csütörtökön Budapesten az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, ahol célként jelölte meg, hogy Magyarország 2030-ra legyen Európa legjobb helye, írja az MTI. Orbán Viktor egyébként a választásokat követő nemzetközi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte hazánknál csak rosszabb hely van Európában.

Lázár a meghallgatásán úgy fogalmazott:

építeni jöttem és nem rombolni.

Elmondta, hatékonyabbá és gyorsabbá tenné a beruházások előtt az utat, és azon fog dolgozni, hogy az országban mindent magyar építészek tervezzenek és magyar vállalkozások építsenek.

Lázár Jánost azt mondta, hogy mit építenek, azt a kormány dönti el, az, hogy hogyan építik, az ő feladatkörébe tartozik.

A jelölt 10 ezer milliárd forintra becsülte a jelenleg folyamatban lévő és hozzá tartozó állami beruházásokat, amelyeket szerinte számba kell venni. Ígéretet tett egy új állami beruházási kerettörvény kidolgozására is.

Lázár János elmondta, vidéki képviselőként neki a vidék az első, de híve Budapestnek, a főváros nem fog kevesebbet kapni, a vidék fog többet kapni.
A bizottság 13 igen, egy nem szavazattal és három tartózkodás mellett támogatta a jelölt kinevezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik