Gazdaság

Fejtágítót szervez az ÁSZ a pártok elnökeinek és gazdasági vezetőinek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) továbbra is kulcsfontosságúnak tartja, hogy a közpénzt használó pártok gazdálkodása átlátható legyen, ezért képzést szervez a pártok elnökeinek és gazdasági vezetőinek a kampánypénzek megfelelő, szabályos elszámolásáról.

Az ÁSZ közleményében emlékeztetett arra, hogy az országgyűlési képviselők választása kampányköltségeinek átláthatóvá tételéről szóló törvény szerint minden jelöltnek és jelölőszervezetnek az országgyűlési választást követő 60 napon belül a Magyar Közlönyben nyilvánosságra kell hoznia a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.

Hozzátették: azért, hogy a pártok szabályosan el tudjanak számolni költségeikkel, az ÁSZ tudásmegosztó képzést szervez, amelyre meghívta a választáson részt vevő pártok elnökeit, illetve gazdasági vezetőit. A képzés célja, hogy hiteles tájékoztatást és támogatást nyújtson a választáson részt vevő pártok elnökeinek és gazdasági vezetőinek a kampánypénzek megfelelő, szabályos és átlátható elszámolásáról. A képzésen kiemelt hangsúlyt kapnak az ÁSZ által a korábbi ellenőrzéseken feltárt, jellemző hibák. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik