Gazdaság

Az ilyen megoldások, fejlesztések mentik meg a boltokat (x)

Laurel
Laurel
Egyre több országban ismerik meg a Laurel nevét. A kereskedelmi informatika vezető hazai vállalata rangos konferenciára készül.

Amikor egy multinacionális vállalat Magyarországra érkezik, az alapértelmezett többnyire az, hogy az itteni áruházakban, üzletekben is a nemzetközi, sztenderd IT-megoldásokat veszik át. Magyar fejlesztőként roppant nehéz teret nyerni ebben a meglehetősen zárt világban – de, ahogy azt a Laurel példája mutatja, azért nem lehetetlen! „Lassan 30 éves fennállásunk alatt sok globálisan használt rendszer fejlesztőjével dolgoztunk együtt, amerikai, angol, német és francia cégekkel, és miközben rengeteget tanultunk tőlük, idővel rájöttünk, hogy sok tekintetben felül tudjuk múlni őket. Innen persze még rengeteg energiára, befektetett pénzre és kitartó, profi munkára volt szükség ahhoz, hogy mára elmondhassuk: termékeink és a hozzájuk tartozó szolgáltatásunk bizonyítottan elérik azt a színvonalat, amivel a világon bárhol versenyképesek lehetnek” – fogalmaz Bessenyei István, a Laurel tulajdonos-ügyvezetője. Ennek egyik ékes példája az első teljesen hazai fejlesztésű önkiszolgáló kassza, amelyet nem ritkán egy bolt napi vásárlóinak 80-90%-a használ, ami nagyjából kétszerese a nemzetközi átlagnak.

A cég ilyen és ehhez hasonlóan innovatív megoldásait mostanra 10 országban használják, ám a nemzetközi térhódítás mellett a hazai boltok előtt tornyosuló kihívásokra adott válaszok is a cég fókuszában vannak. Ezeket tekintheti meg soha nem látott komplexitásban az, aki ellátogat a május 31-én sorra kerülő 9. Laurel Retail Konferenciára. A szervezők célja, hogy minden résztvevőt megerősítsenek abban: léteznek olyan megoldások, amelyekkel a boltok a mostani nehézségek – egyebek mellett a munkaerőhiány, az infláció és a mindent átszövő bizonytalanság – közepette is javítani tudnak versenyképességükön, piaci pozíciójukon.

„Minden jel arra mutat, hogy a kiskereskedelem olyan korszakváltás előtt áll, amikor az eddig megszokott rutinok, az óvatos fejlődés már nem elegendő a fennmaradáshoz. Minden korábbinál drasztikusabban kell foglalkozni például a hatékonysággal. Nekünk számtalan, már jól bevált, de folyamatosan tökéletesített receptünk van a munkaerő megtakarítására, a bevétel maximalizálására vagy épp a jobb üzleti döntések megalapozására, és készek is vagyunk mindenkivel együttgondolkodni arról, számára mi lenne az optimális lépés ebben az időszakban” – fejtegeti Bessenyei István.

Utóbbira tehát kiváló lehetőséget biztosít a már említett esemény, melyre a Laurel a technológiának részletes bemutatása mellett a szakma rangos képviselőinek előadásaival is várja az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik