Gazdaság

Tachográfos adatelemzés – a járművezetők munkaidejének kezelése egy modern közlekedési vállalatnál (X)

Akadnak olyan tényszerű adatok, amik minimum triplán beszédesek a kellően szakavatott szemek számára. A tachográfok által összegyűjtött információk kétségtelenül ebbe a kategóriába tartoznak. A detektált adatokból grafikonok, diagramok és kimutatások készíthetőek, amiknek a segítségével hatékonyan valósítható meg a cég fejlesztése. Olykor ez technológiai változtatásokat hozhat magával, de nem egyszer a sofőrök edukációja az, ami a legnagyobb hozzájárulást jelentheti.

Egy szoftverrel minden megoldható?

Igen! A modern technológia erre képes! A kérdés már csak az, hogy a begyűjtött adatok milyen módon rendszerezhetőek a leginkább hatékony és hasznosítható formában? Mert azt nem nehéz belátni, hogy az egymás hegyére-hátára halmozott számok mit sem mondanak, és egy kicsi segítséget sem jelentenek a fejlődés útján járva.

A tachográf adatelemző szoftver az az ütős választás, ami fordulópontként tűnhet fel bármelyik innovatív vállalkozás életében. Hogy miért? Azért, mert végre a kötelezően rögzített, egyúttal beszedett információk kontextusba kerülhetnek. Az elemzés, az analízis megfelelő tálalással, kimutatásokkal a háttérben nem nehéz feladat, sőt.

Hogy mi várható a rendszerezésnek és az átláthatóságnak köszönhetően? Növekedés! A fejlődés ugyanis onnantól kezdve borítékolható, hogy az adatok rávilágítanak az egyelőre még gyengébb pontokra. Ha végre napfény derül arra, hogy mik azok a témák, amikkel célszerű behatóbban is foglalkozni, akkor a változás, mégpedig a pozitív, előre mutató átalakulás elkerülhetetlen. És még jó, hogy kivédhetetlen, hiszen pontosan ez a cél. A lendületes, gördülékeny és folyamatos fejlesztés.

Nem egyszer pusztán a sofőrök tájékoztatásával, extra előadások, workshopok leszervezésével, illetve egyéb edukációs megoldások bevetésével elképesztő mértékű hatékonyságbeli felfelé ívelés könyvelhető el. Ez annak köszönhető, hogy az információ érték, a tudás pedig aranyat ér. Tehát, ha a kiszűrt adatokból nyilvánvalóvá válik, hogy melyek azok a területek, amik jelen pillanatban erősítésre szorulnak, akkor könnyű lépéseket tenni ennek az érdekében. Gyakori, hogy egy-egy célzott elbeszélgetés is meghozza a várt eredményt.

Ráadásként az esetleges eltérések azonnal észlelhetőek, így a súlyosabb szabályszegések esélye a nullára redukálható. Ez pedig kétségtelenül nem kevés anyagi hasznot hozhat a konyhára.

Kiknek javasolható a program alkalmazása?

Mindazoknak a dinamikusan fejlődő vállalkozásoknak, akik szeretnének a törvény szabta kereteken belül maradni, ugyanakkor lehetőleg arra vágynak, hogy minél tovább tágíthassák a lehetőségeik körét. Ez könnyedén megvalósítható. Például a magyarbusz.info számára evidencia, hogy a pontos adatok ismerete nem kérdéses. Ellenkező esetben épp a lényeg veszne el, a produktivitás kulcsa.

Természetes, hogy a számok megrögzött figyelése, a folyamatos kontroll nagyon fárasztó, sőt monoton tevékenység, ami tulajdonképpen senkinek sem való. Az emberi perspektívát felesleges olyan feladatok kivitelezésére pocsékolni, amik kiválóan megoldhatóak a technológia vívmányainak segítségével.

A szoftver használata gyors, könnyű, akadálymentes és eredményes. Nem kell hozzá semmiféle előképzettség, a felület ugyanis logikusan, átláthatóan felépített, ennek megfelelően az alkalmazása sem okozhat nehézséget. Ez a fajta letisztultság pedig a konkrét, célratörő, azaz célorientált használat megalapozója. Nem csoda tehát, hogy a gyakorlat azt mutatja, hogy pusztán az adatok ismerete, és azok elemzése jelentős mértékű növekedéshez vezethet a cég életében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik