Gazdaság

3,8 millió forintos nyereséget termelt Gruevszki magyar cége

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Öt és fél hónap alatt 5 millió forint folyt be Nikola Gruevszki Magyarországon működő cégének kasszájába – írja az Mfor. Mivel mindössze 774 ezer forintot számolt el költségként, az adófizetési kötelezettség elszámolása után 3,8 millió forint tiszta nyereséghez jutott. Ez kimagasló, 76 százalékos árbevételarányos nyereséget jelent, hívja fel a figyelmet a lap.

Ahogy arról a 24.hu elsőként számolt be, a hazánkba menekült, korrupció miatt elítélt volt észak-macedón államfő 2021 júliusában alapította meg az I.C.I.C. Kft.-t, amelynek székhelye egy péceli családi ház lett (képünkön). A főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, de a tevékenységi körök között szerepel a vagyonkezelés és a PR, kommunikáció is.

Ellenzéki képviselők korábban firtatták, hogy miért fogadtuk be Gruevszkit és mit csinál Magyarországon, de akkor csak annyi derült ki a hivatalos válaszokból, hogy Szijjártó Péter külügyminiszternek ad tanácsokat a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban.

Kapcsolódó
Céget alapított Pécelen a volt macedón miniszterelnök, aki Magyarországra menekült a börtön elől
Eddig úgy tudtuk, Szijjártó Péter külügyminiszternek ad tanácsokat, most céget is alapított Magyarországon Nikola Gruevszki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik