Gazdaság

Rohamosan vásárolják fel az árstopos termékeket a kisboltosok, tiltást vezet be a Lidl

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Rohamosan vásárolják fel az árstopos termékeket a kisboltosok, cukrászdák, vendéglősök a szupermarketekben és a diszkontokban, ezért egyre többször fordul elő, hogy áruhiány alakul ki a boltokban – írja a Portfolio. Ezt azért teszik, mert a boltok polcain elérhető, tavaly októberi ár olcsóbb, mint amit a beszállítók jelenleg kínálnak számukra.

A Lidl már lépett is, a lakosság folyamatos élelmiszerellátásának biztosítása érdekében nem ad el cukrot, lisztet és csirkemellet nagykereskedőknek.

A Lidl Magyarország elsődleges célja, hogy kiskereskedelmi vállalatként a fogyasztókat ki tudja szolgálni, ezért hozta meg azt a döntést, hogy mindösszesen három termék (csirkemell, cukor, liszt) kizárólag a lakossági fogyasztók számára érhető el

– közölte a Portfolio megkeresésére Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. A portál szerint a következő időszakban nem lenne meglepő, ha a kiskereskedelmi vállalatok sorra jelentenék be a nagykereskedelmi kiszolgálás átmeneti felfüggesztését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik