Gazdaság

A kincstár játékai felpörgették a lakossági állampapír vásárlását

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
A lakossági állampapírokba fektetett pénzállomány 165 milliárd forinttal nőtt a Magyar Államkincstár két hónapig tartó játékai idején, amelyekre csaknem 22 ezren jelentkeztek – tájékoztatta a MÁK pénteken az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a kampány célja a kincstár lakossági állampapír-forgalmazási szolgáltatásainak szélesebb körben történő megismertetése volt. A nyereményjátékon állampapírra váltható utalványt nyerhettek a kincstár meglévő és új ügyfelei.

Emlékeztettek arra, hogy a MÁK-nál online a nap 24 órájában megvásárolható valamennyi, Magyarországon forgalomban lévő lakossági állampapír. A kincstárnál nincs számlavezetési díj és a befektetéseket online is kezelhetik az ügyfelek.

A kincstár Számlanyitási nyereményjátékában az vehetett részt, aki értékpapírszámlát vagy Kincstári Start-értékpapírszámlát nyitott a MÁK-nál, és legalább 100 ezer forint névértékben vásárolt állampapírt. Az állampapír-vásárlási nyereményjátékban azok vehettek részt, akik a kincstárnál vezetett értékpapírszámlájukra vagy gyermekük Kincstári Start-számlájára vásároltak 100 ezer forint névértékű állampapírt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik