Gazdaság

Brutális zuhanásban a forint

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kedd reggel még 369,14-nél járt  a forint árfolyama az euróval szemben, ami minimális elmozdulást jelentett a hétfő esti jegyzéshez képest, délutánra azonban 377 közelébe is zuhant, ami már 2,2%-os gyengülést jelentett az egy nappal ezelőttihez képest. Kedden negyed hat körülre valamelyest magához térni látszik a nemzeti valuta, de így is brutális a zuhanás.

Ami a keddi árfolyammozgásokat illeti:

  • Kedd délelőttre 370,5 környékére gyengült a forint az euróval szemben, ami 0,4%-os gyengülést jelent tegnaphoz képest.
  • Kora délután már 371 közelében volt az euróval szemben, ami már már fél százalékkal haladta meg a hétfő esti értéket.
  • Részben a jogállami mechanizmusről szóló hírek hatására délután három után már 372,55-ig gyengült, ami már egy százalékkal magasabb volta tegnapi szintnél.
  • Délután négyre már 375,7-nél járt az euró jegyzése, ez már 1,8%-os gyengülést jelent tegnaphoz képest, miközben például a lengyel zloty csak 0,4%-kal gyengült ma.
  • Negyed ötre az euróval szembeni árfolyam 377 közelébe zuhant. Ez már 2,2%-os gyengülést jelent a hétfőihez képest.
  • Délután öt órára 375 körüli euróval szembeni árfolyamra kapaszkodott vissza a nemzeti valuta.

A magyar deviza a múlt héten erősödött 370 alá, ám a jelek szerint újabb gyengülési perióduást éli, ami nem független a jogállamiségi mechanizmus megindításnak bejelentésétől. Az árfolyamokra ugyanakkor a háború okozta bizonytalan légkör is hatással van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik