Gazdaság

Veszélyes húskészítményekre figyelmeztet a Nébih

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Listeria fertőzöttséget mutatott ki a Nébih laboratóriuma egy papkeszi termelő húskészítményeiben. Az élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy azok, akik a termelőtől 2022. március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően egyenek belőle, a sütést nem igénylő élelmiszereket pedig ne fogyasszák el.

A problémás termékeket Sári Gyula (kistermelő), 8183 Papkeszi, Petőfi u. 1. állította elő, és Veszprémben a Vásárcsarnokban (8200 Veszprém, Jutasi út 2.) illetve Papkeszin (8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.) értékesítette.

Az eset kapcsán a területi hatóság a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, továbbá a telephelyén lévő termékeket kivonta a forgalomból és ártalmatlanításra utalta.

Fontos, hogy azok, akik fogyasztottak a termelő termékeiből, és valamilyen élelmiszer-fertőzésre utaló jelet, tünetet tapasztalnak (láz, hányás, hasmenés, fejfájás), azonnal forduljanak orvoshoz. Főként a várandős nők, valamint az idős és a legyengült immunrendszerrel rendelkező emberek esetében lehetnek súlyos következményei a megbetegedésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik