Gazdaság

Závecz: a magyar választók többsége gazdasági válságot érzékel

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyar választók többsége gazdasági válságot érzékel, a teljes népesség valamivel több mint fele szerint a magyar állam válságos pénzügyi helyzetbe került, derült ki a Závecz Research friss kutatásából, amit a Telex ismertetett.

A felmérés alapján a gazdasági helyzetértékelésben meglehetősen látványos a politikai törésvonal. Az ellenzékiek 93 százaléka, a bizonytalanok 55 százaléka válaszolt úgy, hogy a magyar gazdaság rossz, miközben a fideszesek 61 százaléka szerint jó helyzetben van.

A válaszadók többsége (57%) úgy gondolja, hogy Magyarország pénzügyi helyzete javulna, amennyiben az Európai Unió által a jogállami problémák miatt visszatartott támogatási pénzek megérkeznének az országba. Ezzel az állítással a Fidesz-szavazók nagyobb mértékben (70%) értenek egyet, mint az ellenzéki párszövetség támogatói (52%).

Márki-Zay Péter a választók 51 százaléka szerint tudna sikeresen tárgyalni az uniós támogatások hazahozataláról, Orbán Viktorról ezt jóval kevesebben, csak 36 százaléknyian feltételezik. Ez különösen érdekes annak tudatában, hogy idő közben a miniszterelnök levélben kért pénzt az Európai Bizottságtól.

Kapcsolódó
Elemzik Orbán levelét Brüsszelben
Nehezen elképzelhető, hogy gyorsan megadja a hitelt az Európai Bizottság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik