Gazdaság

Kocsis Máté kiszállt a család cégéből

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A Fidesz-frakcióvezetőnek nem maradt céges érdekeltsége.

Február végén döntött úgy Kocsis Máté, hogy megválik a családi cégben lévő 25 százalékos részesedésétől – vette észre az mfor.hu a  társaság cégkivonatában. Az 1994-ben alapított Hobby-Key Kft.-t így már csak testvére és a szüleik birtokolják. Mivel a fideszes politikus üzletrészét édesanyjának adta, a társasági szerződést is módosítani kellett.

Kocsis Máté kiszállása után az édesanyja 50 százalékban, testvére és édesapja pedig változatlanul 25-25 százalékban tulajdonosa a cégnek, amelynek főtevékenysége a fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelem, de foglalkozhat iparcikk jellegű bolti kiskereskedelemmel, lakat- és zárgyártással, raktározással, irodai papíráru gyártásával, utazásszervezéssel és épületgépészeti szereléssel is.

A Hobby-Key Kft. stabilan működik éves beszámolói alapján. A korábbi évekre jellemző 80 millió forint körüli árbevétel 2019-ben  136 millióra nőtt, 2020-ban közel 122 millió folyt be a kasszába. Kocsis Máténak az Opten adatai szerint nem maradt gazdasági érdekeltsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik