Gazdaság

A sberbankos ügyfelekért versengenek a bankok

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Sberbank megszűnése miatt sok ügyfélnek kell új bank után néznie a napokban. A lakossági számlacsomagok között több kedvező ajánlatot is találtunk, emellett azt is érdemes megnézni, hogy milyen számlanyitási akciókkal várnak – tanácsolja a Bank360.

Körképük alapján az derül ki, hogy az új helyzetben több banknak is megnyílt a bukszája: van olyan pénzintézet, ahol akár 80 ezer forintot is össze lehet gyűjteni. Többen díjazzák azt is, ha számlaügyfelet hozunk a banknak, ezért most tízezreket érhet egy olyan ismerős, aki eddig a Sberbanknál vezette a számláját – derül ki összeállításukból.

A Revolut és más neobankok példáját követve egyre több pénzintézet kecsegtet kedvezményekkel vagy jóváírással, cserébe a számlanyitásért és az ügyfélajánlásokért. Alapvetően egyszeri kedvezményekről van szó, amelyeknél fontosabbak a hosszabb távon is elérhető kedvezmények, valamint a jól működő infrastruktúra. Van azonban olyan lehetőség is, amellyel egy év alatt az éves számlavezetési költségek többszörösére tehetünk szert, ha a bank ügyfélszerző ügynökévé válunk. Így megéri elgondolkodni a váltáson még annak is, aki nem a Sberbank csődje miatt kénytelen költöztetni a pénzét – írják.

A Budapest Banknál kifejezetten számlanyitási akciót nem találtak, csomagjaik között viszont több is akad, ahol nem kell fizetni a számlavezetésért és a csoportos beszedési megbízásokért sem. A CIB Banknál az ajánló és az ajánlott ügyfél is kap 20-20 ezer forintot, ami akár meg is többszörözhető, mivel négy ügyfél ajánlására is van lehetőség, akciósan 2022. április 30-ig.

A CIB-nél azok is jól járhatnak, akik életük első bankszámláját nyitják meg – egyes számláikon négy hónapon keresztül havi 5000 forintot ír jóvá a bank a gyerek számlájára. Az Erste Bank számlanyitási akciót jelenleg nem hirdet, azzal viszont kedveznek a sberbankos ügyfeleknek, hogy kifejezetten miattuk tartják tovább nyitva a fiókokat. A Gránit Bank a szelfis számlanyitást díjazza, 10 ezer forint jóváírással, akciósan, 2022. április 15-ig.

A K&H Bank a magyar piacon egy viszonylag szokatlan, de logikus megoldást alkalmaz az új ügyfeleknél. Egyik számlacsomagjuknál az első három hónapban ingyenes, utána pedig a számlahasználati szokások alapján kínál fel egy másik díjcsomagot. Az MKB Bank nyitási akciója azokra az új ügyfelekre vonatkozik, akiknek a nyitást megelőző két évben nem volt bankszámlája az MKB Banknál. Az akció az első három hónapban él, ebben az időszakban nem kell számlavezetési díjat fizetni néhány számlacsomagjuknál.

A Raiffeisen Bank a CIB-hez és a Gránithoz hasonlóan jóváírási akcióval várja az új ügyfeleket. A 20 ezer forintos ajándékpénzért cserébe egy éves hűségnyilatkozatot kell aláírni. Az UniCredit Bank ügyfélajánló programja visszavonásig, de legkésőbb 2022. március 31-ig érvényes. Lakossági ügyfélért 5000 forintot kap az ajánló és az ajánlott is. Sikeres ajánlás esetén az ajánló és ajánlott is részt vehet egy nyereményjátékban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik