Gazdaság

Három értékes üdülőingatlant árverez el az állam

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Az árveréseket az ingatlanok tulajdonosa, a Rába járműgyártó megbízásából hirdette meg a nemzeti vagyonkezelő.

Kedvező adottságú üdülőingatlanokat készül elárverezni a nemzeti vagyonkezelő – írja a Napi.hu. Az egyik a Siófok-Sóstó horgásztó mellett, a másik a horgásztóként is használt fehérvárcsurgói víztározó szomszédságában helyezkedik el, míg a harmadik egy több mint egyhektáros terület Balatonszemesen. A rajtuk álló épületeket tizenöt éve nem használták – írják.

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) által árverésre meghirdetett üdülőingatlanok a Rába tulajdonában állnak, ezekre külön-külön lehet licitálni 2022. március 1. és 3. között az Elektronikus Aukciós Rendszeren keresztül.

Kalapács alá kerül a Rába Járműipari Holding Nyrt. balatonszemesi, Táncsics Mihály út 2. szám alatti, több mint egyhektáros ingatlana; az árverés 231,14 millió forintról indul, az ár tartalmazza az áfát is. A területen fa- és téglaházak állnak, de tizenöt éve nem használtak őket.

A másik balatoni ingatlan, amit eladnak, 5322 négyzetméteres, és a Siófok-Sóstó horgásztó mellett található, rajta tizennyolc faházzal és egy központi épülettel. Az MNV szerint az épületek gyenge műszaki állapotúak. A kikiáltási ár bruttó 168,9 millió forint.

A harmadik eladó ingatlan a fehérvárcsurgói víztározó menti üdülőövezetben, az Aranyhegy dűlőn található. A 8799 négyzetméteres területen 1975-ben épült, három darab négyszemélyes faház és egy közösségi helyiségként használt üdülőépület áll, ezek 2006 óta vannak használaton kívül, az állapotuk ennek megfelelő. Az MNV itt sem szabott meg magas induló árat: azt áfával együtt 40 005 000 forintban határozta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik