Gazdaság

Felívelőben az euró piac, a Pfizer-BioNTech megváltoztatta a befektetési kedvet (X)

Az elmúlt hetekben gyengülés volt megfigyelhető az euró piacon az omikron Covid-19 variáns megjelenését követően. Meredeken estek a részvény árfolyamok, az eurózóna-beli kötvényhozamok is visszaestek az események hatására. A hirtelen esés oka arra vezethető vissza, hogy az új variáns esetében bizonytalanok voltak a szakértők abban, hogy hatékonyak-e az eddig használt Covid-19 elleni vakcinák. A Pfizer-BioNTech gyógyszeripari óriáscég részvényeinek ára is zuhanásnak indult. A rendkívüli sebességgel terjedő új variáns ideiglenesen megrázta a piacot, aminek végül sikerült visszaemelkednie annak köszönhetően, hogy az omikron a mostani jelek szerint kisebb eséllyel okoz súlyos tüneteket, mint a többi variáns. Ez megvédené a gazdaságot is a komolyabb zuhanásoktól, veszteségektől. Még az sem rengette meg a befektetési kedvet és a piac felívelését az esés után, hogy egy friss tanulmány szerint az omikron részben rezisztens két Pfizer-BioNTech oltással szemben is.

Mit jelent ez a befektetőknek?

A befektetőknek érdemes lehet kihasználni a piaci mozgásokat. A lefelé ívelő szakaszok, és a felívelő szakaszok kezdete kiváló lehetőséget adnak a kereskedőknek a vásárlásra, az euró piac ideiglenes esése és felívelése is ezek közé tartozik. A kereskedőknek rendkívül fontos, hogy naprakészek legyenek az aktuális hírekkel kapcsolatban, így a lefelé ívelő szakaszban való vásárlás lehetőségét megragadva nyereséggel számolhatnak a későbbi felívelő szakaszok alatt.

Hogyan érdemes belevágni a kereskedésbe?

Először is fontos, hogy a kereskedők megtalálják a számukra legmegfelelőbb módszert és kereskedői platformot. A CFD kereskedés például remek választás lehet, ennél a módszernél egy eszköz árának változása alapján egyeznek meg a pénzcserében, nem maga az eszköz cserél tulajdonost. A CFD a contract for difference rövidítése, egy olyan szerződés az alapja, ami szerint a vásárló egy eszköz aktuális értéke és a szerződés kötésekor érvényes értéke közötti különbözetet fizeti ki. A piaci változások, mint például a rendkívül gyorsan terjedő omikron variáns megjelenését követő Pfizer-BioNTech részvények esése és emelkedése remek alkalmat kínálnak a CFD kereskedésre. A CFD kereskedésnél nem szükséges tulajdonjogot (például részvényt) vásárolni, enélkül is képes leszel kereskedni az árfolyamával.

Miért pont a CFD?

A CFD kereskedés lehetővé teszi az azonnali adás-vételt, így az egyik előnye, hogy időt spórolhatnak meg vele a kereskedők. Emellett sok platform kínál hozzáférést a világ nagyobb piacaihoz, így bármikor, bárhonnan történhet adás-vétel. A tőkeáttétellel magasabb a vásárlóerő, mint a hagyományos kereskedésnél, ami növeli a potenciális nyereséget. Nincsenek shortolásra vonatkozó szabályok, így költségek nélkül shortolhatnak a felhasználók. Napi kereskedési követelményekkel sem kell számolni, más piacokkal szemben.

Mire fontos odafigyelni a sikeres kereskedés érdekében?

A CFD kereskedés időigényes, gyorsan pörgő piac és sok időt és energiát kell belefektetni a kereskedőknek. A kereskedőknek fontos naprakésznek lenni az aktuális hírekkel kapcsolatban, hogy nyomon tudják követni az aktuális trendeket, és meg tudják találni a jó lehetőségeket.

A kereskedés előtt érdemes lehet átgondolni a stratégiát. Milyen kereskedő vagy? Mennyire viseled el a rizikót? Mi az a minimum és maximum értékhatár, aminél vásárolsz vagy eladsz? Hasznos lehet átgondolni ezeket a kérdéseket, a kereskedésben fontos szerepe van az önismeretnek és a megfelelő stratégiának.

A CFD platformok nem minden országban esnek szigorú szabályozások alá, ezért elengedhetetlen alaposan utánanézni a kiszemelt platformnak. A jól megválasztott platform sok problémától kímélheti meg a kereskedőket a későbbiekben. Érdemes lehet megnézni azt is, hogy kínál-e az adott oldal bármikor elérhető ügyfélszolgálatot.

A kereskedés megkezdése előtt fontos eldönteni, hogy mekkora összeggel szeretne belevágni az ember, megszabni a büdzsét és ragaszkodni hozzá a későbbiekben is. Kizárólag olyan összeget érdemes befektetni, ami nem fog hiányozni a napi megélhetéshez. A CFD-re jellemző magas nyereségi potenciálhoz magas rizikó is párosul, amire fontos felkészülnie a kereskedőknek. Röviden, a magas kockázat miatt ne fektess be olyan összeget, amit nem engedhetsz meg magadnak.

A kezdőknek hasznos lehet először egy demó számlán kipróbálniuk magukat, mielőtt élesben is belevágnak a kereskedésbe, a legtöbb platform kínál erre lehetőséget.

Konklúzió

Az új Covid-19 variáns megjelenése és az azzal együtt járó piaci visszaesés, majd a Pfizer-BioNTech részvények árainak újbóli emelkedése lehetőséget adott a kereskedőknek arra, hogy nyereségre tegyenek szert. A CFD kereskedési platformok használata jó opció lehet azoknak, akik szeretnének belevágni a befektetésbe és kereskedésbe, naprakészek az aktuális hírekkel kapcsolatban, és odafigyelnek a piaci mozgásokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik