Gazdaság

480 milliárd forint nyereményt fizetett ki a Szerencsejáték Zrt. 2021-ben

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Húsz százalék feletti növekedéssel, hétszázmilliárd forintot meghaladó árbevételi csúcsot hozott az elmúlt év a Szerencsejáték Zrt.-nek – mondta el Bozóky Alex, a társaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban, amely a lap csütörtöki számában jelent meg. A cikkből kiderül, hogy mára a sportfogadás adja a bevételek több mint felét.

A nemzeti lottótársaság a rekordárbevételből több mint 480 milliárd forintot fizetett vissza játékosainak 2021-ben, így napi szinten átlagosan 1,3 milliárd forint nyereményt folyósítottak a nyerteseknek.

A vezérigazgató elmondta, hogy a járványidőszak ellenére is enyhe növekedést értek el 2020-ban, így tavaly ambiciózus üzleti tervet tűztek ki magunk elé. Az előzetes eredmények meghaladják ezeket, minden tekintetben rekordokkal zárhatják az esztendőt. Mintegy 21 százalékos éves növekedéssel, több mint 700 milliárd forint forgalmat ért el tavaly a Szerencsejáték Zrt., amivel a magyarországi nagyvállalatok árbevétel szerinti listáján már a top 10 ajtaján kopogtat.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik