Gazdaság

Nagyon rossz ötletnek tartják a háziorvosok Müller Cecília bírságot belengető húzását

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

Nagy fölháborodást keltett a háziorvosok körében Müller Cecília országos tiszti főorvos tegnapi utasítása, abban lényegében önkéntes oltómunkát vár el a háziorvosoktól a normál rendelési időn túl januárban, aki ezt nem vállalja be, azt akár 5 millió forintos bírsággal is sújthatják.

Kapcsolódó
Önkéntes oltómunkát vár el Müller Cecília a háziorvosoktól, 5 milliós bírságot belengetve
A normál rendelési időn túli oltási napot vár el az országos tiszti főorvos a háziorvosoktól.

Más se kellett az amúgy is leterhelt háziorvosoknak.

A háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője az Infostart érdeklődésére elmondta: a háziorvosi praxisok eddig is jelentős szerepet vállaltak az oltási programok végrehajtásában, mind a tavaszi, mind az őszi időszakban. Ősszel az emlékeztető oltások több mint 47 százalékának a beadása a háziorvosi praxisokban történt a rendelési időben.

Békássy Szabolcs mindazonáltal önkormányzati segítségben reménykedik.

Békássy azt is mondta, hogy bármilyen bírság kiszabásától messzemenőkig elhatárolódnak.

Szerinte nagyon nem bírságok kiszabásával kellene ösztönözni a háziorvosokat az oltás beadására. Eddig is sokat oltottak a háziorvosok.

Az országos kollegális szakmai vezető háziorvos úgy véli, a háziorvosok és az önkormányzatok a feladatot meg fogják tudni oldani és rugalmasan fogják tudni kezelni azokat a helyzeteket is, amikor a háziorvoshiány, illetve a betöltetlen háziorvosi praxis problémáját meghatározza ezt a kérdés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik