Gazdaság

Lefújták a pécsi stadionépítést

Visszavonták a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló korábbi kormányhatározatot – írja a Magyar Közlöny alapján az Mfor. Pécsen egy 8 ezer fős UEFA 4. kategóriájú stadion épülését tervezték nagyjából 12 – 18 milliárd forintból.

Idén nyáron kijelölték a beruházás előkészítéséért, megvalósításáért felelős minisztereket, megkezdték a források biztosítását és a projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításának előkészítését is – emlékeztet a cikk. A helyieket ugyanakkor megosztotta a beruházás ötlete.

Az Mfor ír arról is, hogy a már idézett kormányhatározatban 341,5 milliárd forintot vesznek ki a Gazdaság-újraindítási Alapból, növelve a költségvetési hiányt. Ebből az átrendezésre jut többek között az Innovációs és Technológia Minisztérium alá tartozó jogcímekre, de jut 45,5 milliárd az ITM tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok beruházásaira, 45,2 milliárd forint pedig a villamosenergia-termelés mint rendszerbiztonsági szolgáltatás ellentételezésére. Ezen felül 8,6 milliárd forint megy a Miniszterelnökségnek, ebből 6 milliárd forint az Erzsébet táborok támogatására megy, 2 milliárd pedig a Miniszterelnökséghez tartozó gazdasági társaságok tőkeemelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik