Gazdaság koronavírus

Mégsem kapják meg karácsonyig a beígért jutalmat az oltásért a 60 évnél idősebbek Szlovákiában

Lehoczky Péter / MTI
Lehoczky Péter / MTI

Igor Matovic szlovák pénzügyminiszter korábban azt ígérte, hogy azok a 60 éven felüliek, akik beoltatták magukat, még karácsony előtt megkaphatják az oltásért járó jutalmat. Most viszont úgy néz ki, hogy az összeg késve érkezik meg az idősekhez, írja a parameter.sk.

Aki két oltást kapott, annak 200 euró (úgy 73 ezer forint) jár az ígéret szerint, aki három vakcinát is felvett, annak 300 euró (110 ezer forint). A pénzügyminiszter még a múlt héten is azt jósolta, karácsonyig kifizetik a pénzt az arra jogosult időseknek.

Csakhogy van egy kis bökkenő. „A pénzjutalmat csekk formájában a Szlovák Posta kézbesíti majd az embereknek, csakhogy az állami cég még a szerződés véglegesítésére és aláírására vár, emellett pedig nem kapta kézhez a beoltott személyek adatbázisát sem, amely alapján az utalványokat kiállítják majd.”

Úgy néz ki tehát, hogy a 60 éven felüli beoltottak nem kapják kézhez a pénzjutalmat karácsony előtt, ugyanis, ha birtokában is lenne a beoltottak listája, a postának csupán néhány napja lenne rá, hogy a számtalan papírmunka mellett kiállítsa a csekkeket, majd azokat kézbesítse is, írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik