Gazdaság

Felvásárolják az Andy Vajna által alapított filmstúdiót

Feltéve, ha rábólint az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A svéd Embracer Group AB megállapodást kötött a magyar DIGIC Holdings Kft. 100 százalékának megvásárlásáról, értesült a Magyar Nemzet. A DIGIC 20 éves múltra visszatekintő, 3D animációs filmstúdió, amelyet annak idején Rabb Sándor Alex és Andy Vajna alapított.

A felvásárlás bizonyos feltételek teljesülése esetén történik meg, többek között, ha a tranzakciót a DIGIC számára hitelt nyújtó pénzintézetek és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóváhagyják

– kommentálta az eseményeket a DIGIC. A tranzakció értékét kereskedelmi okokra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra.

A közlemény szerint a DIGIC irányítását az alapító Rabb Sándor Alex tovább folytatja. A felvásárlásába a DIGIC leányvállalatai, a DIGIC Pictures Kft. és a DIGIC Services Kft. is beletartoznak. Az Embracer csoporton belül a DIGIC a Saber Interactive üzletág leányvállalataként fog működni. Azt is közölték, hogy a DIGIC mintegy nettó 240 millió svéd korona árbevételt fog elérni idén, 50 millió korona üzemi eredmény mellett.

A DIGIC-et megkaparintani igyekvő svéd Embracer Group a globális játékpiac számára számítógépes-, konzolos- és mobiljátékokat fejlesztő és kiadó vállalkozások anyavállalata. A csoport több mint 250 franchise-al rendelkezik, mint például a Saints Row, a Goat Simulator, a Dead Island, a Darksiders, a Metro, a World war Z és a Borderlands.

A DIGIC Picturesről korábban hosszabban írtunk, hiszen a csapat Óbudán alkot elképesztően látványos videókat a világ legnépszerűbb videojátékaihoz. Augusztusban bebocsátást nyertünk abba a műhelybe, ahol a legújabb Assassin’s Creed előzetese is készült.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik