Gazdaság

A Postánál vezetők és irodisták is viszik a csomagokat

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Adminisztratív területen dolgozókat és vezetőket állíttatott be a Magyar Posta decemberre, hogy ők vigyék ki a leveleket, csomagokat, írja a Világgazdaság.

A szabadságok korábbi kiadása után most mindenki, aki hadra fogható, feldolgoz vagy kézbesít. A saját állományon túl ilyenkor kölcsönzött munkaerőt és alvállalkozókat is alkalmazunk – mondta Varga János, a Magyar Posta logisztikai igazgatója. Azt látják, hogy a munkaerőpiac megint a járvány előtti trendeket mutatja: a logisztikai iparágban deficit van. Vidéken viszonylag gyorsan fel tudták tölteni a létszámot, a fővárosban viszont folyamatosan keresniük kell a munkaerőt.

A cikk szerint decemberben már évek óta belső segítséget kap a postai logisztika: adminisztratív munkakörben dolgozók és vezetők állnak be a legerősebb napokon segíteni a kézbesítésben, ezért ha valaki azt tapasztalja, hogy nem a klasszikus zöld autó érkezik, és nem visel postásegyenruhát a kézbesítő, akkor önkéntessel találkozott.

Frissítünk!

A Magyar Posta kommunikációs osztálya közleményében azt írja: nem a munkaerőhiány miatt mennek vezetők és adminisztratív munkakörben dolgozók kézbesíteni, hanem azért, „mert ez évek óta hagyomány a társaságnál. A kollégák önkéntesen jelentkezhetnek erre a programra 1-1 napra. (…) A nem logisztikában dolgozók részvételének ilyenkor szimbolikus jelentősége van, társaságunknál ezt érzékenyítési programként kezeljük. Az irodai dolgozók és vezetők közvetlenül megtapasztalhatják a terepen dolgozók kemény munkáját, míg a logisztikában dolgozók érezhetik a többiek szolidaritását.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik