Gazdaság

Megvan, melyik trappista sajt kapott Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet

Oláh Tibor/ MTVA/Bizományosi
Oláh Tibor/ MTVA/Bizományosi

Elismerést kapott az Alföldi Tej Kft. két terméke, a Magyar márka alatt forgalmazott trappista guriga sajt és natúr joghurt is megkapta a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet – adta hírül a cég.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer, azaz a KMÉ olyan összetett szempontrendszerrel és komplex vizsgálati rendszerrel rendelkező védjegy, amely utal az élelmiszerek biztonságára, minőségére, miközben a gyártási folyamathoz kapcsolódó fenntarthatósági szempontokat is szem előtt tartja. A védjegyrendszer abban segíti a vásárlót, hogy mindig kiemelkedő minőségű és biztonságos élelmiszereket emeljen le a boltok polcairól, mivel a KMÉ a minőség garanciája. A KMÉ-védjegyet az Agrárminisztérium, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Országos Kereskedelmi Szövetség, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, valamint a Szent István Egyetem delegáltjaiból álló bizottság javaslata alapján ítélte oda a Védjegyjogosult a gyártási folyamat és helyszíni ellenőrzések után.

A kizárólag magyar tejből készülő, garantáltan négy hétig érlelt, Magyar márka alatt forgalmazott trappista sajt ízével, állagával nem csupán a vásárlókat győzte meg, hanem a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület vaktesztjének kóstolóit is, hiszen mind a guriga, mind a szeletelt sajt első helyen végzett az összehasonlító teszten. A KMÉ minősítés a gyártó szerint megerősíti a gyártás magas minőségét és az eddigi eredményeket, hiszen jelenleg ez az egyetlen, Magyarországon kapható trappista sajt, amely elnyerte a KMÉ védjegyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik