Gazdaság

Álláskereső portál indult megváltozott munkaképességűeknek

https://ertekvagy.hu/
https://ertekvagy.hu/

Érték Vagy! elnevezéssel indult innovatív álláskereső portál megváltozott munkaképességű embereknek, az ertekvagy.hu oldalt azért hozták létre, hogy a munkát keresőket és az őket foglalkoztatni kívánó munkáltatókat összekapcsolja – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Fülöp Attila a Trenkwalder Magyarország által szervezett konferencián az MTI tudósítása szerint elmondta, az elmúlt években több olyan jogszabályi és pénzügyi rendelkezés született, amellyel elő kívánták segíteni, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember dolgozhasson. Jelenleg 160 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, és ez tíz év alatt 150 százalékos növekedést jelent – jelezte. Az államtitkár közölte: kormány szeretné még dinamikusabbá tenni ezt a növekedést, ezért hozták létre az új, innovatív álláskereső portált, amely kimondottan megváltozott munkaképességű embereknek szól.

A portál összesítője szerint kedden 62 munkáltató 355 állásajánlata szerepelt, akik összesen 1518 embert kerestek. 27 elhelyezkedés valósult már meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik