Gazdaság

A Tesco megnyitotta első olyan üzletét, ahol nincs pénztáros

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

London központjában nyitotta meg első kassza nélküli üzletét a brit üzletlánc. A különleges boltba betérők anélkül vásárolhatnak és fizethetnek, hogy sorba állnának a pénztárnál vagy szkennelős önkiszolgáló kasszát használnának. A GetGo névre keresztelt kísérleti üzlet a másutt megszokott Tesco választékot kínálja zökkenőmentes vásárlási élmény mellett – írta a Pénzcentrum.hu.

A High Holborn városrészben található üzlet megnyitását a saját munkatársait kiszolgáló, Welwyn Garden Cityben 2019 óta működő boltban végzett eredményes próbaüzem előzte meg. A választás nem véletlenül esett High Holbornra, az itteni Tesco Express ugyanis 2018-as megnyitása óta készpénzmentesen működik.

Ahhoz, hogy az üzletben vásárolni lehessen, le kell tölteni az üzletlánc alkalmazását, azzal lehet bejelentkezni a beléptetőkapun. Ezután össze lehet gyűjteni a polcokról, amire szükségük van a vásárlóknak, majd egyenesen kisétálhatnak az ajtón. Kamerák és súlyérzékelők rögzítik, hogy pontosan milyen termékeket vettek magukhoz, a fizetés pedig a távozást követően, közvetlenül az applikáción keresztül történik. A Tesco partnerével, a Trigóval együtt indította el a szolgáltatást. A korhatárhoz kötött termékeknek külön részlege lesz saját kijárattal, ahol a munkatársak személyesen fogják ellenőrizni a vásárlók életkorát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik