Gazdaság

A 13. havi nyugdíj is legyen ugyanakkora összegű egy nyugdíjas szervezet szerint

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szinte biztosra lehet venni Orbán Viktor kormányfő, Fidesz-elnök vasárnapi beszéde alapján, hogy februárban nem csak kétheti, hanem teljes havi pluszt, a teljes 13. havi járandóságot kapják a nyugdíjasok a februári illetmény mellett. Az így, ahogyan a normál havi nyugdíj, összegét tekintve nagyon eltérő, van, aki csak pár tízezer forintot kap, de van, aki akár milliókat. És ez nem tetszik a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének, derül ki az ATV összeállításából.

Azt mondja a szervezet elnöke, hogy a 13. havi nyugdíjnak semmi köze a nyugdíjhoz, a kifizetésnél is azt az elvet kellene követni, amit a mostani nyugdíjprémiumnál, mindenki ugyanannyit kapjon. Most novemberben egységesen 80 ezer forintot kaptak (a bankszámlával rendelkező nyugdíjasok),  illetve kapnak (akiknek a postás viszi) a nyugdíjasok nyugdíjprémium gyanánt.

Ez kellene a 13. havinál is tehát, összegben ugyanakkora. Mégpedig azért, mert az így nem növelné tovább a különbséget nyugdíjas és nyugdíjas között a jövedelmi viszonyok alapján – fejtette ki Némethné Jankovics Györgyi elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik