Gazdaság koronavírus

Két Sinopharm után egy Pfizer és szabad az út Máltára

Lehotka László / MTVA
Lehotka László / MTVA

Szabad az út Máltára már azoknak is, akiket először a WHO által elfogadott vakcinákkal oltottak be (pl. Sinopharm), és azóta megkapták az ismétlő oltást (3. dózist), amely ismétlő oltást az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott 4 oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Jansen) valamelyikéből kapták, legalább 14 nappal Máltára érkezés előtt – írta a Máltai Idegenforgalmi Hivatal közleményében.

A máltai Egészségügyi Hatóságok legutóbbi tájékoztatása szerint az alábbi oltáskombinációkkal szabadon, azaz kötelező karantén és PCR-teszt nélkül lehet Máltára beutazni minden 12. életévét betöltött utazónak, feltéve, hogy az alábbi feltételek egyikének több mint 14 napja megfelelnek:

  • Az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikével vannak teljesen beoltva (a Jansen esetében 1, a másik 3 oltóanyag esetében 2 dózissal) és erről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy
  • felgyógyultak Covid 19 fertőzésből (regisztráltan) és azóta már 1 adagot megkaptak az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikéből és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy
  • először a WHO által jóváhagyott vakcinák valamelyikével oltották be teljesen (megkapta mindkét szükséges dózist) és azóta megkapta az ismétlő (3.) oltást is, mely oltás az EMA által elfogadott 4 oltóanyag valamelyikével történt (pl. 2 Sinopharm után 1 Pfizer) és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek.

További feltétel, ami mindenkire vonatkozik: hogy az elmúlt 14 napban nem járt „Dark red”, azaz sötétvörös listás országban, még tranzitországként sem. A lista folyamatosan frissül, változik.

Kiemelt kép: A Máltai Nemzetközi Repülőtér látképe az 1992-ben átadott központi épülettel Luqa település mellett a nagy sziget közepén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik