Gazdaság

Az élet minden területén tökéletes társak a Huawei mobilappjai (x)

Huawei
Huawei
Néhány éve akár azt hihettük, hogy a mobilvilág a szoftveres platformok terén "beállt", és két nagy rivális küzdőtere lett és a próbálkozók megmaradnak marginális szinten, de a Huawei villámgyorsan felépített egy olyan új ökoszisztémát, ami minden szempontból méltó vetélytárs.

Amikor a Huawei néhány éve egy saját mobil ökoszisztéma beindítása mellett döntött, nem volt könnyű dolga, hiszen akkorra a telefonok és tabletek felhasználói világszerte már rég megszokhatták, milyen nagy platformok közül választhatnak, a további versenyzők pedig nem tudtak kilépni az esélytelenségből. Azonban, ahogy hardveres szinten is a világ vezetői közé emelkedett, a Huawei a mobilos szoftverek világában is ugyanezt a célt tűzte ki maga elé.

Huawei

Milliók és milliárdok

A Huawei Mobile Services, avagy rövidített nevén a HMS egy olyan alkalmazás-környezet, amelyben az élet minden területén használatos appok találhatók: a fejlesztők ezeket eleve úgy készítik, hogy tökéletesen, kényelmesen, gyorsan és biztonságosan fussanak a telefonokon és egyéb hordozható eszközökön. Jelenleg már a világ harmadik legnagyobbja, idén júniusban már 141 000 app tartozott bele, a világszerte regisztrált fejlesztők száma pedig túllépte a 4,5 milliót.

Az ide tartozó alkalmazásokat az AppGallery alkalmazásboltban érhetjük el, valamint az ebbe beépült Petal Search segítségével kereshetjük meg és telepíthetjük a készülékekre. 2018 áprilisi startja óta az AppGallery már a világ 170 országában, illetve régiójában érhető el és havonta 550 millióan használják alkalmazások keresésére és letöltésére a 2021. júniusi adatok szerint. Az itt elérhető appokat csak a tavalyi évben 384,4 milliárd alkalommal töltötték le a felhasználók és egy év alatt több mint tízszeresére nőtt a kínálatban lévő alkalmazások száma.

A Huawei új készülékei már a HMS alkalmazásaira épülnek, így például a napokban megjelent Huawei nova 9 modellen is az ide tartozó szoftverek várják előre telepítve a felhasználókat, akik készüléküket további appok telepítésével teljesen testreszabhatják.

Kedvenc appjaid – és még több

A korábbi telefonunkról történő könnyű átállást segíti a “klónozási” funkció: ekkor a Phone Clone segítségével az új Huawei készülékre villámgyorsan telepíteni tudjuk a megszokott appjainkat. Az App Galleryben az intelligens Petal Search segítségével peidg megtalálhatjuk a kedvenc appjainkat, közösségi platformjainkat, játékainkat, de akár a helyi pénzintézetek netbankjait is.

Manapság az egyik legmenőbb, és egyben igen hasznos trend az, amikor a bankkártyákat otthon hagyva már a mobilt használhatjuk érintésmentes fizetésre. Az NFC-képes Huawei mobilokon már elérhetjük a HMS kínálatából a Magyarországon is működő Curve alkalmazás, de érkeznek új, izgalmas megoldások is ezen a téren. Ilyen például a Scan&Go, amely jelenleg itthon az OTP Bank Smartbank alkalmazásában és a Raiffeisen számlák tulajdonosainak a myRaiffeisen appon belül érhető el. Már az indulást követően közel 1000 kereskedőnél érhetjük el ezt az új mobilfizetési platformot, amelynek segítségével QR-kódok beolvasásával tudunk pár másodperc alatt kifizetni például egy éttermi számlát.

Ha tehát valaki egy új Huawei telefon vagy tablet tulajdonosává válik, egyben egy olyan szoftveres környezet nyílik meg előtte, ahol nem csak az eddig megszokott alkalmazásait használhatja a készülékeken, de folyamatosan a legfrissebb, legjobb újdonságokat próbálhatja ki, amelyeket világszerte fejlesztők milliói azért készítenek, hogy az élet összes területét kényelmessé, biztonságossá és szórakoztatóvá tegyék.
Az élet minden területén tökéletes társak a Huawei mobilappjai (x) 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik