Gazdaság

Több mint 50 milliárd forintot csoportosított át a kormány

Ismét több mint 50 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei központi költségvetésben, amelyből közel 30 milliárdot kapott a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság – írja a Napi.hu a legfrissebb Magyar Közlönyre hivatkozva.

A Gazdaság-újraindítási Alapból 26,2 milliárd jut a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz beruházásra és felújításra, a közgyűjteményekhez 4,5 milliárd forint megy – amelyből 1,1 milliárd személyi juttatásokra fordítható –, a turisztikai fejlesztési célelőirányzatnak pedig 1,3 milliárd forint jut.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 500 millió forintot csoportosítanak át a hit- és erkölcstanoktatásra, valamint a hozzá kapcsolódó tankönyv-támogatásra.

A rendkívüli kormányzati intézkedésekből 5 milliárd 578 millió forintot osztottak tovább a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra, de kerül 3,8 milliárd forint az egyházi működési, program és fejlesztési támogatásokra is. A rendőrséget 3,7 milliárd forinttal támogatják meg, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot újabb 3,2 milliárddal, míg a büntetés-végrehajtásnak 789 millió forint jut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik