Gazdaság

Akadálymentessé vált a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció a jelnyelvet használóknak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció, közölte a Fidesz szerdán. A Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Kósa Ádám európai parlamenti képviselő által jegyzett közleményben azt írják, a két képviselő közösen kezdeményezte az aláírásgyűjtés jelnyelvi akadálymentesítését, annak érdekében, hogy „a jelnyelvet használó siket és nagyothalló honfitársaik is csatlakozhassanak a petícióhoz”.

Ma Magyarországon több mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él. A Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció jelnyelvi akadálymentesítésének célja, hogy azok a siketek és nagyothallók, akik jelnyelven kommunikálnak, egyből anyanyelvükön, magyar jelnyelven juthassanak hozzá az információkhoz

– fogalmaztak.

A Fidesz szerint az aláírásgyűjtés jelenlegi számai egyértelművé teszik, hogy az emberek nagyobb része nem akarja, hogy visszatérjen a 2010 előtti időszak, de „a jelenlegi politikai helyzet jó példája annak, hogy tizenkét év elteltével Gyurcsány Ferenc a Gyurcsány Show szereplői mögé bújva újra hatalmat akar”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik