Gazdaság

Gazdagréten lehet a legdrágábban panelt venni Budapesten

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A pandémia miatt a legkedvezőbb árú és legnépszerűbb ingatlantípusnál, a panellakásoknál is visszaesett a kereslet tavaly. Idén azonban nem csak visszaálltak a 2019-es szintre, de még tovább is emelkedtek az egy négyzetméterre kalkulált összegek. A Duna House ez évi tranzakciós adatai alapján a legdrágábban – Vizafogó helyett – már Gazdagréten lehet panelt vásárolni Budapesten, ugyanakkor a legnépszerűbb a Füredi úti lakótelep – írta meg a Vg.hu.

Az idei három negyedév és a 2020-as tranzakciós adatokat alapul véve

átlagosan 15 százalékkal emelkedett az egy négyzetméterre jutó átlagár.

Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője a lapnak elmondta: Budapest egyes városrészei között még mindig jelentős a különbség, a lakótelepek nagyobb részén viszont a lakások az 500-600 ezer forint/négyzetméter közötti ársávban cserélnek tulajdonost.

A legnagyobb mértékben Gazdagrét drágult, itt már 646 ezer forint/négyzetméter költséggel kell számolni egy lakás vásárlása esetén. Az ingatlanértékek tekintetében a második helyen a Fehérvári úti lakótelep áll, ahol a növekedés helyett normalizálódott az árszínvonal, az egykori listavezető Vizafogó pedig visszacsúszott harmadiknak. A XIII. kerület kedvelt részén így is közel 610 ezer forintos négyzetméteráron találnak új otthont a potenciális vevők. A XI. mellett a III. kerületben is tovább mérséklődtek az árak. A Bécsi úti lakótelepen 4 százalékkal lehet olcsóbban ingatlanhoz jutni, de még így is a középmezőnyt erősíti ez a kerület. Ár szempontjából viszont a legjobb befektetést Havanna és Óhegy jelenti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik