Gazdaság

Kizárt, hogy ezek a tervek építési engedélyt kapjanak – a Miniszterelnökség meglékelné a gigantikus zamárdi lakópark projektjét

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A sajtóban megjelent látványtervek alapján a Miniszterelnökség nem támogatja a beruházást, kizárt, hogy ezek a tervek építési engedélyt kapjanak – adta ki a közleményt az MTI-ben az építésügyért felelős Miniszterelnökség arra a tervre reagálva, amelyet a 24.hu-n ismertettünk. Gigantikus lakótelepet építenének egy védett zamárdi láp mellé, Natura 2000-es védettségű terület mellett építenének lakóparkot, 750 lakással, és egy hotelt, kilenc- és tízemeletes épületekkel tervezték a projektet.

A Miniszterelnökség azt is közölte most, hogy sem a Miniszterelnökségen, sem a Kormányhivatalban a beruházással kapcsolatosan semmilyen engedélyezési eljárás nincs folyamatban.

Gulyás Gergely miniszter szerint a kisvárosba tervezett tizenkilenc társasház és szálloda aránytalanul nagy beruházás, nem illeszkedik a település képébe, az építkezéssel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata és a tihanyi védett tájkép is sérülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik