Gazdaság

Tarlós István a 4-es metró folytatási lehetőségeiről készít anyagot Orbán Viktornak

Bielik István/24.hu
Bielik István/24.hu

Interjút adott a Blikknek a volt főpolgármester, aki közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottként dolgozik a kormányfőnek. Tarlós István elmondta, jelenlegi munkája már nem olyan tempót kíván, mint a főpolgármesteri munka.

Ha ironikusan akarok fogalmazni: ahhoz képest, amit csináltam, tudományos diákköri megbízatásnak élem meg a dolgot. Miniszterelnök úr számára készítek anyagokat, mérnökkamaráról, M0-s körgyűrűről, a 4-es metró folytatási lehetőségeiről, árvízvédelemről

– mondta.

Tarlós 2019-ben elvesztette a választást Karácsony Gergellyel szemben, erről az időszakról azt mondta a lapnak, hogy nem volt egyszerű, rosszul élte meg a vereséget. Viszont arra végül jutott:

többet kaptam a gondviseléstől, mint amennyit bármikor is remélhettem, vagy talán annál is, mint amennyit megérdemeltem.

Felesége pedig örült annak, hogy „visszakapta” a férjét.

Tarlós beszélt a stílusáról is. Azt mondta, sokan elítélték őt, különösen az ellenzék köréből. Ugyanakkor megjegyezte, soha nem használt közönséges vagy ordenáré kifejezéseket, ezt pedig nem minden ellenzéki képviselőről lehet elmondani. De hozzátette:

ha eltartott kisujjal kezdtem volna inni a fekete kávét, az ellenzék kemény magja még óbudai polgármester koromban ledarált volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik