Gazdaság koronavírus

300 millió forinttal segíti az örökbefogadást a kormány

Több mint 300 millió forintos többletforrást biztosít a kormány az örökbefogadások támogatására, emellett több mint félszázzal növelik az örökbefogadásban közreműködő tanácsadók és pszichológusok számát – közölte kedden Novák Katalin, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

Bejelentette azt is, hogy január 1-jéig a szálláshelyeken nem kell bemutatni személyi igazolványt a 14 évnél fiatalabb gyermekek esetében. Átmenetileg mentesülnek a szállásadók az okmányolvasóval való adategyeztetés alól a 14 évnél fiatalabb vendégeknél.

Novák kitért a családi adóvisszatérítésre is: a tájékoztatás szerint összesen 600 milliárd forintot kapnak vissza jövőre az idén befizetett adójukból a gyermeket nevelő családok – ez egy-egy szülő esetében fejenként akár 809 ezer forintot is jelenthet. A visszatérítésre mindkét szülő jogosult lehet, akkor is, ha csak egyetlen gyermeket nevelnek, ebben az esetben akár 1,6 millió forint maradhat a családnál, közölte.

A miniszter arról is tájékoztatott, hogy támogatják az egynapos, ingyenes, aktív programot kínáló osztálykirándulások szervezését, bővül a nyári vándortáborprogram és elindult a műjégpályaprogram is: olyan településeken létesülhetnek köztéri műjégpályák, ahol erre eddig nem volt lehetőség.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy utoljára ülésezett a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik