Gazdaság

Megérte 17 milliárdot költeni a vadászkiállításra a kormánybiztos szerint

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Kovács Zoltán szerint nem pénzben kell mérni a sikert, hanem az ország jóhírnevében.

Sok vita zajlott az utóbbi hónapokban a Hungexpón (is) megrendezett vadászati világkiállítás körül, főleg az elképesztően sok ráköltött közpénz miatt. A kiállítás szerdán kezdődött szakmai konferenciája alatt sikerült az RTL Klub Híradójának egy nyilatkozat erejéig elkapnia Kovács Zoltánt, a világkiállítás kormánybiztosát, miután az üresen kongó teremben elmondta megnyitóbeszédét.

Kapcsolódó
„Nagyon sok az újgazdag, akinek nem lenne szabad puskát adni a kezébe”
Elnéztünk a vadászati világkiállításra, megcsodáltuk az agancskaput, kiderítettük, hogy vegánoknak petrezselymes rizst tudnak kínálni, s találkoztunk Bayer Zsolttal is. 

Kovács szerint megérte 17 milliárd forintot költeni a rendezvényre, hisz „nem elsősorban pénzben kell mérni egy ilyen rendezvény hozadékát – ahogy például egy úszó világbajnokságét sem –, hanem abban a promócióban, ami az ország, illetve a szakma jóhírét viszi szerte a világban”. Hozzátette, az utolsó fillérig elszámolnak majd a világkiállításra költött közpénzzel.

Az RTL riportja megjegyzi, a látogatók nagy hányadát – napi 3-4000 ezer főt – a kiállítást ingyen megnéző iskolások csoportjai adják. A szervezők nagylelkűen számítják ki a résztvevők, látogatók számát, a kapcsolódó, országosan mintegy 1500 program számait is belekalkulálva ebbe. Mindenesetre a momentumos Gelencsér Ferenc kritikus, szerinte ha Magyarországon minden más probléma megoldódott, akkor kéne ennyiért ilyen kiállítást rendezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik