Gazdaság

Szép csendben 2056-ig kiadták a fővárosi kaszinókoncessziókat

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A legértékesebb hazai kaszinókat, a Las Vegas családot üzemeltető cég 2056-ig kapott koncessziós jogot, írja a Telex.

A lap a Szerencsejáték Felügyelet oldalán fellelhető adatokra hivatkozva azt írja, az egykoron Andy Vajna birtokolta, de ma már Garancsi István 60 százalékos és Szalay-Bobrovniczky Kristóf 40 százalékos végső tulajdonában álló LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. által üzemeltetett Las Vegas Casino csoport, vagyis az Atlantis, az Atrium Eurocenter, a Corvin Sétány, a Sofitel illetve a Tropicana kaszinók egyaránt 2056. március 31-én lejáró koncessziós jogokat nyertek el.

A cikkben emlékeztetnek, nagy üzlet ez, hiszen az öt ház megközelítőleg évi 10 milliárd forint nyereséget termel.

Tenderről azért sem lehetett hallani, mert egy korábbi törvénymódosítással lehetővé vált, hogy a szerencsejáték-szervezés állami felügyeletéért felelős miniszter vagy központi szerv újra kioszthassa a koncessziót, ha a korábban megkötött koncessziós szerződés eredeti időtartamának fele már lejárt. Az LVC Diamond 2015-ben elnyert koncessziói 2024 végén jártak volna le, így beleesett abba a kategóriába, ahol már újraköthető a szerződés.

A törvény értelmében a megbízható szerencsejáték-szervezővel nyilvános pályázat kiírása nélkül is megköthető a szerződés, tehát tendereztetni sem kellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik