Gazdaság

Az állam átvette a Róbert Károly Meddőségi Centrum irányítását

Egy hétfőn, a Magyar Közlönyben megjelent és reggel nyolckor hatályba lépett kormányrendelet szerint az állam átvette Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft. irányítását.

A rendelet szerint a kormány a cég feletti irányítás állam általi megszerzését „tekintettel a népességfogyás hatékony megállításának és a meddőségi kezelések széles körben elérhetővé tételének szükségességére közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősíti”.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfő délelőtt közölte, hogy Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az elmúlt hónapokban egyeztetéseket folytatott a Róbert Károly Magánkórházzal a meddőségkezelési területei állam általi átvételével kapcsolatban. A magánkórház a meddőségi eljárásokat egy újonnan létrehozott gazdasági társaságba szervezte, amelynek tulajdonjogát a magyar állam – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján – megvásárolja. Az állami tulajdonszerzéssel egyidejűleg a magánkórház ezt a tevékenységét megszünteti, tudatták.

A közlemény szerint a nemzetstratégiai jelentőségű ügylet eredményeként a társaság teljes körű meddőségi kezelést fog nyújtani a betegek részére állami finanszírozás mellett. Hozzátették, a kapcsolódó, 2020. év elején már megjelent jogszabályok folytatásaként így tovább erősödik az állami szerepvállalás az újonnan létrehozott állami meddőségkezelési centrum, a Róbert Károly Meddőségi Centrum közfinanszírozott működésével.

Kapcsolódó
Több magántulajdonban lévő meddőségi központ irányítását veszi át a kormány
Megszereznék a működésükhöz szükséges ingatlanokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik