Gazdaság

Rendőrség: Nem történt bűncselekmény a Hernádi család esztergomi bizniszében

Történt jogsértés a Hernádi család esztergomi ingatlan bizniszénél?

Ezt a kérdést tette fel Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője augusztus 19-én Polt Péter legfőbb ügyésznek. A politikus a 24.hu két nappal korábbi cikkére hivatkozott, amelyben arról írtunk, hogy óvatos becslés szerint is több százmillió forintos haszonnal értékesíthet dunai panorámás építési telkeket Esztergomban Hernádi Zsolt Mol-vezér rokona, Bacsa György érdekeltsége.

A mára húsz telekre felszabdalt egykori Gyopár kemping területéről van szó, melynek megvásárlása a 24.hu információja szerint családi segítséggel lett bombaüzlet: a több mint kéthektáros telket ugyanis Hernádi Ádám esztergomi fideszes polgármester előterjesztésére minősítették belterületté, ezzel pedig jelentősen megnőtt az értéke. Hernádi Ádám nem más, mint a Mol elnök-vezérigazgatójának unokaöccse.

A külterületű Gyopár kempinget 2016-ban vásárolta meg a Fővárosi Önkormányzattól a BSP Ingatlanberuházó Kft. Ez a cég egy másik társaságon keresztül Bacsa Györgyé, mellette Sasvári Viktor, a Fidesz akkori helyi önkormányzati képviselője is tulajdonos volt. Az ő szerepe azért érdekes, mert az ingatlan megvásárlásakor Esztergom városának elővásárlási joga volt a területre, amiről azután mondott le, hogy az önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottsága erre a döntésre jutott. A testületben ült Sasvári is, aki tehát egyben a vásárló cég tulajdonosa volt, ám összeférhetetlenség az önkormányzati jegyzőkönyv szerint nem merült fel.

Vadai Ágnes kérdését Polt Péter feljelentésként értékelte és azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította. A nyomozó hatóság azonban a feljelentést bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította – írta válaszában a legfőbb ügyész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik