Gazdaság

Kiderült, hogy kinél landolt az orfűi akvapark és az Emmi egykori irodaháza

A Victoria Ingatlanhasznosító Kft. nyert azon az árverésen, amelyen többedszerre hirdették meg a Baranya megyei orfűi akvaparkot és az ahhoz csomagban „hozzácsapott” épületet, az Emmi egészségügyi államtitkárságának egykori irodaházát a budapesti Akadémia utcában – írta meg a Hvg.hu.

A lap szerint a Victoria tulajdonosa Schimicsek Tibor, aki már Rogán Antal belvárosi polgármestersége idején aktív felvásárlója volt az V. kerületi önkormányzati ingatlanoknak, esetenként a piaci ár töredékéért. Tavaly júniusban éppen akkor lett egy gödöllői telephely birtokosa, amikor az államnak szüksége volt a területre a lélegeztetőgépek elhelyezésére, és bár azt továbbadta egy másik kormányközeli cégnek, a meghirdetett állami ingatlancsomag most a kedve szerint alakult.

Az Átlátszó arról ír, hogy a Pécs közelében található, népszerű orfűi strand tavaly nyáron már nem fogadott vendégeket, mert a hírek szerint egy kormányközeli vállalkozó kezébe került.  A rendkívüli adottságokkal rendelkező akvaparkot a korábbi gazda Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverezte el. Az ár 1,08 milliárd forint volt, a licitlépcsőt 2 millió forintban határozták meg. Az Átlátszó szerint már a licit befejezésének napján, sőt, sokkal korábban is az a beszéd járta a nagyjából ezerfős településen, hogy a tulajdonos rég megvan, az eljárás maga csak formaság. Mindenki kormányközeli befektetőről, egészen pontosan Orbán Ráhelről vagy egy hozzá köthető cégről hallott „biztosat”, amikor azonban részletekre terelődött volna a szó, széttárták a karjukat.

A licit végül augusztus 10-én eredménytelenül zárult, így csökkentett 924 milliós áron újra árverésre bocsátották, azonban ez sem járt sikerrel. Idén júniusban a helyi sajtó írta meg, hogy az akvapark elkelt, az MNV Zrt. azonban nem adott tájékoztatást az új gazda kilétéről, mivel a szerződést még nem írták alá. A nyertesről Orfű polgármestere sem tudott tájékoztatást adni a portálnak, amely azonban úgy értesült, hogy „az Orfűi Aquapark egy ingatlancsomag részeként kelt el, a vevő pedig nem más, mint a Fővárosi Önkormányzat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik