Gazdaság

A magyar vidék megszállására készül a McDonald’s

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A cég magyarországi ügyvezetője beszélt erről, miután letették az ózdi étterem alapkövét.

Több mint öt éve tartó huzavona után elindult a beruházás Ózdon, aminek eredményként hamarosan megnyithatja kapuit a McDonald’s étterme a borsodi városban.

A Napi.hu emlékeztet, hogy a beruházást nagy várakozás előzte meg a városban, ami most egy tulajdonosváltásnak köszönhetően ér révbe. A projekt várhatóan 70 új munkahelyet teremt majd a környéken élők számára.

„Hosszú évek lakossági igényét elégíthetjük ki az étterem építésével és majdani megnyitásával. Külön örömünkre szolgál, hogy a városban megjelenő új szolgáltatáson kívül, új munkahelyek létrehozásával is szolgálja Ózd városát a beruházás. Határmenti városként nagy vendégforgalomra számítunk a szlovák oldalról és természetesen az egész térségből, mely tovább erősíti Ózd központi szerepét” – nyilatkozta a város polgármestere, Janiczak Dávid az étterem építésének ünnepélyes megkezdésekor.

A polgármester tavaly szeptemberben jelentette be, hogy sikerült megállapodniuk az amerikai gyorsétteremlánc képviselőivel arról, hogy saját étterme legyen a városnak, az építkezés megkezdését júniusra ígérték és végül a hónap utolsó napján el is kezdődött a munka.

Az étterem alapkőletételének alkakalmával megszólalt az étteremlánc magyarországi ügyvezetője is, aki arról beszélt, a jövőben egyre több olyan vidéki városban nyithat éttermet a McDonald’s, ahol erre eddig nem volt lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik