Gazdaság

Mit tehetünk, ha elmegy az áram? (x)

E.ON
E.ON
Az áramellátást természetesnek vesszük, egészen addig, amíg nem szembesülünk fennakadással. Kellemetlen helyzet, amikor otthonról dolgozunk és elmegy az áram, vagy épp az elektromos tűzhelyen készülő ebéddel késünk el. Ilyenkor óriási előny, ha van, akihez azonnal fordulhatunk, ha villanyszerelésről van szó!

Elment az áram: lehetséges okok

Az áramkimaradásnak számtalan oka lehet, központi karbantartástól, üzemzavartól kezdve hibás áramkör, hibás elektromos készülék vagy szigetelési hiba is okozhat problémát. Otthoni villanyszerelés helyett azonban ajánljuk szakember bevonását, hogy elsősorban elkerüljük a személyi sérüléseket, másodsorban pedig a jogszerűtlen beavatkozásokat.

Teendők áramkimaradás esetén

Őrizzük meg nyugalmunkat, és ügyeljünk fokozottan a kisgyermekekre, háziállatokra, nehogy egy égő gyertya, vagy a csökkent odafigyelés miatt baleset történjen. Az E.ON Otthonangyal szolgáltatás 0-24 órás, hétvégén is elérhető ügyeletet biztosít, ahol háztartási vészhelyzet esetén segítséget kérhetünk.

Szolgáltatói karbantartás

Ahhoz, hogy kiszámító és biztonságos áramszolgáltatást kapjunk, időnként szükség van a szolgáltató által beütemezett tervezett beavatkozásokra, például a rendszer felülvizsgálata vagy karbantartás, ezeket az időszakokat a szolgáltató előre jelzi, így fel tudunk rá készülni.

A biztosíték lecsapódott

A háztartásban lévő elektromos berendezések megnövekedett áramfelvétele miatt gyakran lekapcsolhat a biztosíték, ilyen esetben érdemes villanyszerelési tanácsadást kérnünk, hogy otthonunkban milyen fogyasztókat alkalmazhatunk biztonságosan.

Kiégés, szikrázás a vezetékeknél

Túlterhelt vezetékeink felmelegedhetnek, ezért tűz üthet ki, de elektromos zárlat is okozhat égett szagot, füstölő konnektort és pattogó, sercegő hangokat a konnektorban.

Miért fontos a mielőbbi segítségkérés?

Az elektromos hálózat vagy eszközök meghibásodása rendkívül balesetveszélyes helyzeteket teremthet, ne vállaljunk felesleges kockázatot, kérjünk minél előbb szakértő villanyszerelési segítséget. A szakember a biztonsági előírásoknak megfelelően oldja meg a problémát, hogy otthonunk elektromos rendszere újra szolgálhassa családunk kényelmét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik