Gazdaság

A Mol megveszi az OMV-kutakat Szlovéniában

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

A MOL-csoport megállapodott az OMV-vel, hogy az OMV Downstream GmbH-tól mint közvetlen részvényestől megvásárolja az OMV Slovenija d.o.o. 92,25 százalékát – közölte a Mol. (A megvásárolni kívánt cégben az INA d.d. már 7,75 százalékos kisebbségi részesedéssel rendelkezik.) A felek 301 millió eurós vételárban egyeztek meg (az OMV Slovenija 100 százalékos tulajdonrésze). Ez mai árfolyamon több mint 100 milliárd forint.

A tranzakció 120 szlovén töltőállomást foglal magában. Az OMV Slovenija d.o.o. az ország második legnagyobb kiskereskedelmi hálózatát működteti három különböző márkanév alatt: ezek az OMV (108); az EuroTruck (4); és az Avanti/DISKONT (8). A MOL-csoport az INA-val együtt a felvásárolt vállalat nagykereskedelmi üzletágát is tartalmazó eszközök 100 százalékos tulajdonosa lesz. A tranzakció versenyhatósági engedélyhez kötött.

A MOL-csoport jelenleg 53 töltőállomással van jelen Szlovéniában, 48 töltőállomás MOL Slovenia, 5 pedig INA márkanév alatt üzemel, amellyel a harmadik legnagyobb piaci szereplő az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik