Gazdaság

Fontos részletek derültek ki az otthonfelújítási támogatásról

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Az idén bevezetett otthonteremtési támogatás igénybevétele szempontjából fontos részleteket közölt Novák Katalin miniszter.

  • Az otthonfelújítási támogatás elszámolásához bármelyik házastárs nevére kiállítható a számla, ha együttesen nyújtották be az igénylést – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter az MTI összefoglalója szerint. Novák azt mondta, nem jelent problémát az sem, ha egy számla a férj, egy másik pedig a feleség nevére szól.
  • Egy másik, szintén számlázással kapcsolatos kérdésre azt mondta, elfogadható megoldás, ha például egy asztalos az anyagköltség számláját a saját nevére állíttatja ki, ha azt később „továbbszámlázza” a támogatást igénylők nevére.
  • Az otthonfelújítási támogatás terasz kiépítésére, kibővítésére is felvehető, és még a korlát kialakítása is elszámolható.

Az otthonfelújítási támogatás maximális összege 3 millió forint lehet, ez a számlákkal igazolt felújítási költség legfeljebb 50 százaléka lehet, és annyi a megkötés még, hogy az anyagköltségre és a munkadíjra fele-fele arányban vehető igénybe. Ehhez jöhet még maximum 3 millió forintos kedvezményes kamatozású otthonfelújítási kölcsön is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik