Gazdaság

A Nébih videóban mutatta meg a Szabolcs megyei horrorkisboltot

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszerüzlet ellenőrzése során több mint 1,2 tonna, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, számolt be honlapján a hivatal.

A helyszíni ellenőrzése során összesen 41 tétel élelmiszer (például hús és húskészítmények, kefir, joghurt, tejitalok és egyéb tejtermékek) kapcsán intézkedtek a szakemberek. A problémás élelmiszerek közül 365,19 kg lejárt fogyaszthatósági idejű, 181,04 kg lejárt minőségmegőrzési idejű volt, továbbá 702,77 kg nem nyomonkövethető terméket is találtak az ellenőrök.

A kifogástolt élelmiszerek egy részét a forgalom előtt nyitva álló eladótérben, másik részét a raktárban tárolták, elkülönítés és a forgalmazást tiltó jelölés nélkül. 

A hatóság összesen 41 tétel élelmiszer forgalomból való kivonását rendelte el azonnali hatállyal és tiltotta meg a forgalomba hozatalát. Az élelmiszer-vállalkozó az érintett élelmiszerek elszállításáról a hatósági ellenőrzés ideje alatt gondoskodott.

A Nébih jogsértéslistája szerint Tuzsérról, illetve Gyuricska Antal egyéni vállalkozóról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik