Gazdaság

Bútor a palotába: nem volt jogsértő a Matolcsy-biznisz

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
A rendőrség szerint legfeljebb etikai kérdést vethet fel, hogy Matolcsy Ádám cége szállított bútort az MNB ingatlancége által felújított ingatlanba.

Nem volt törvénysértő Matolcsy Ádám bútorbiznisze, nem történt hűtlen kezelés, annak még a gyanúja sem állt fenn – írja a Népszava. A lap korábbi cikke alapján Vadai Ágnes aggályosnak tartotta, hogy a Matolcsy György fiának érdekeltségébe tartozó cég szállít bútort a Matolcsy György által vezetett jegybank ingatlanbefektető cége által felújított egykori Postapalotába.

A Demokratikus Koalícó képviselője írásbeli kérdéssel fordult Polt Péterhez. A legfőbb ügyész ezt feljelentésként értékelte, vizsgálat indult. A Nemzeti Nyomozó Iroda Vadai Ágnessel azt közölte, etikai kérdéseket esetleg felvethet, hogy az ingatlan bútorozását a Matolcsy Ádám érdekeltségi körébe tartozó cég végzi el, de ez nem indokol büntetőjogi intézkedéseket.

Matolcsy Ádám korábban a Népszavának nem cáfolta, hogy a Balaton Bútor Kft. bútorai kerültek a Buda Palotává átkeresztelt ingatlanba, de tartotta magát korábbi ígéretéhez, hogy cége nem indul sem az MNB, sem leányvállalatai közbeszerzésein.

A Népszava ugyanakkor emlékeztet rá, nem is volt közbeszerzés, az ingatlan felújítását összefogó MNB-Ingatlan Kft. nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá. Az MNB-Ingatlan annyit közölt, a kivitelező cég 2,4 milliárd forintért vállalta el a többszintes palota  belső bútorozását. Azt nem tudni, ebből mennyit költöttek a Balaton Bútor termékeire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik