Gazdaság

Nagyot kaszált a lélegeztetőgépeken, azóta feljelentették Matolcsyék

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

Mától felfüggesztette az OTT-ONE Nyrt. részvényeivel való kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén – közölte a tőzsdefelügyeletet is ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB). A felfüggesztés addig tart, amíg a cég a jogszabályoknak megfelelő, független könyvvizsgálói jelentéssel alátámasztott éves jelentést nem tesz közzé 2020. évi tevékenységéről.

Az OTT-ONE Nyrt. volt az egyike azoknak a cégeknek, amelyek részt vettek a nagy állami lélegeztetőgép-szállító üzletben, és mint megírtuk, összesen 12 milliárd forint állami pénzt sepert be az ügylet során.

A tőzsdei kereskedés felfüggesztésére a jegybank indoklása szerint azért került sor, mert az OTT-ONE Nyrt. könyvvizsgálója bejelentette, hogy a könyvvizsgálatra vonatkozó szerződését rendkívüli felmondással felmondja. A OTT-ONE rendkívüli közzététele során ugyan tájékoztatta a nyilvánosságot a könyvvizsgáló döntéséről, viszont annak indokát nem tette közzé, pedig a vonatkozó jogszabályok értelmében ezt meg kellett volna tennie, az MNB ezért határozatában ennek pótlására kötelezte a kibocsátót.

A jegybank emellett jelenleg célvizsgálatot is folytat annak feltárása érdekében, hogy az OTT-ONE Nyrt. az elmúlt időszakban tájékoztatási kötelezettségét mindenben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően teljesítette-e. A közleményben az áll, hogy a jegybank a már beszerzett információk elemzését követően – a büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezéseinek eleget téve – az OTT-ONE Nyrt. tevékenységével összefüggésben feljelentést is tett a Fővárosi Főügyészségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik